dijous, 26 de novembre del 2015

Arches National Park

El mític i més que conegut parc dels arcs!
Com si es tractés d'un safari geològic, s'hi entra en cotxe i vas fent... decidint on parar quan et sembla. Hi ha diverses rutes a peu i de diversa dificultat, a gust de tothom.


Aviat descobreixes que a banda d'arcs és un parc amb formacions ben curioses. La muntanya de Montserrat en vermell?



Devils Garden Trail

Hi ha diverses rutes indicades, la del Devils Garden és la que permet veure més arcs i és potser la més llarga. A sota el Landscape Arch.


Aquí la ruta deixa de ser un sender senyalitzat com et tenen acostumat els americans, i vas una mica com les cabres!


Al final de la ruta arribem al capritxós Double O Arch


Aquestes, són les formacions rocoses, que per la manera de fracturar-se en rengleres i per diferències de duresa de la roca de sota, permeten que l'erosió diferencial de nivells inferiors pugui acabar generant forats i finalment arcs.


Partition Arch. Una finestra a les planícies del nord.


Un dels pocs autòctons d'aquestes terres, un Eastern Fence Lizard o Northern Plateau Lizard (Sceloporus undulatus)


El Navajo Arch.



Les parets d'aquests arcs han patit erosions diverses i et trobes amb sanefes, gravats i escultures naturals sorprenents.


L'altra ruta important és la Delicate Arch Trail, que com el nom indica, et porta fins la icona del Parc, el Delicate Arch. No era una caminada massa llarga (3h anar i tornar) però havia començat a ploure amb el risc que el temps empitjorés. Així que va decidir agafar la Wolf Ranch road fins el final i arribar-nos caminant fins al Upper Delicate Arch Viewpoint per veure aquest arc encara que fos de lluny. La visió des d'aquest punt, és diferent; no és tant l'arc sinó el conjunt, l'arc en el seu context geològic. La vista des del sud permet fer-se una idea de les dimensions de roca estratificada d'on surgeix el delicate arc, com si l'escultor hagués picat la roca del voltant fins deixar l'arc a la vista.


Tot i plovisquejar, vaig muntar el trípode i el 70-200 amb duplicador per endur-me almenys un primer pla de l'arc. De lluny, el paisatge empetiteix aquest arc solitari, però la realitat és un altra, fa 20 metres d'alçada!


Era tard i volia ploure! però encara volíem apropar-nos a la The Windows section. A sota el Garden of Eden amb l'Elephan Butte.


Semblava que parava de ploure i vam decidir fer una última passejada fins l'immens Double Arch! Fixeu-vos en la mida de la gent.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada