diumenge, 20 de maig del 2012

Pel Cas Antic: el que no ensenyen a les fotos

El Barri Gòtic, una de les zones més maques de la ciutat, mai s'ha caracteritzat per la netedat i el civisme (malgrat els "esforços" de l'ajuntament). La ferum a pixats de fa uns anys ha millorat, realment, però l'estat en què es troba, és encara indigne del que és el centre i origen de la ciutat de Barcelona. Entre la pulcritud artifical de moltes ciutats europees i aquesta deixadesa, hi ha punts intermedis.

De dia tot passa més o menys desapercebut però, en tancar els comerços, l'acumulació de deixalles de veïns, botigues i bars i el que és pitjor, les guixades i pintades per les portes i persianes, et transporten al que esperaries d'un barri marginal i degradat.

Nikon D300, AF-S Nikkor 14-24mm f/2.8 G, f/5, 1/4s, ISO 1000

Hi ha qui no es diferencia tan d'un gos o altre animal... uns marquen el territori amb deposicions i pixaradetes, i aquests ho fan amb sprays, que no deixen de ser els seus excrements (l'única cosa que saben aportar a la societat).

Nikon D300, AF-S Nikkor 14-24mm f/2.8 G, f/5, 1/13s, ISO 1000

I es que això de les pintades de les parets potser no deixa de ser una mostra de primitivisme malentès! Ara bé, han passat uns quants anyets des dels d'Atapuerca i lluny de millorar...

Nikon D300, AF-S Nikkor 14-24mm f/2.8 G, f/2.8, 1/4s, ISO 1250

Tot plegat els deu resultar d'allò més 'pintoresc' als turistes... vaja, amb els corrents actuals potser els sembla la mar d'atractiu. La merda i el vandalisme potser contribueixen a generar aquell ambient decadent que hom busca de viatge... el toc exòtic!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada